Einde schooljaar


IK GA NAAR GROEP ...


Wat zijn de kinderen van de onderbouw altijd trots als ze naar het volgende leerjaar gaan. Ik heb  gedichtjes gemaakt die je ze kunt leren en mee kunt geven als afscheidscadeau.


Er is een gedichtje voor leerlingen van groep 1 die naar groep 2 gaan, voor leerlingen van groep 2 die naar groep 3 gaan en voor leerlingen van groep 3 die naar groep 4 gaan, leerlingen van groep 4 die naar groep 5 gaan en voor instromers die in groep 1 blijven. Elk gedichtje is afgestemd op de leerzame activiteiten die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. Een heel mooi afscheidscadeau!


Klik hier om 'ik ga naar groep 1' te downloaden.

Klik hier om 'ik ga naar groep 2' te downloaden.

Klik hier om 'ik ga naar groep 3' te downloaden.

Klik hier om 'ik ga naar groep 4' te downloaden.

Klik hier om 'ik ga naar groep 5' te downloaden.

Klik hier om 'ik ga naar groep 6' te downloaden.
Klik hier om 'ik ga naar groep 7' te downloaden.
Klik hier om 'ik ga naar groep 8' te downloaden.
Klik hier om 'ik ga naar de brugklas' te downloaden.
Klik hier om 'ik blijf in mijn klas' te downloaden (voor zittenblijvers).


ZES WEKEN LANG VAKANTIE


Vorig schooljaar schreef ik een uitzwaai-lied. We oefenden het op de laatste donderdag (juffenfeest) en zongen het toen de schoolbel op de vrijdag (laatste schooldag) klonk. Aangezien het een haast klusje was voor mij, heb ik toen geen tijd meer gehad het op de website te delen. Nu wel!


Het liedje wordt gezongen op de melodie van 'Una paloma blanca'. Lekker zomers en vooral lekker fout. Op zich kan het niet missen met meezingen. Print het uit voor alle kinderen en ouders en zing de vakantie in. Je hoeft alleen maar even de datum voor het nieuwe schooljaar aan te passen.


Klik hier om het uitzwaai-lied 'zes weken lang vakantie' te downloaden.


GROEP 8 VOOR DE LAATSTE DAG


Bij het afscheid van groep 8 hoort natuurlijk een passend lied. Dit jaar schreef ik een tekst op de melodie van Slow Down (Douwe Bob).


Helaas te laat om dit jaar nog voor je afscheid te gebruiken, maar ik wilde het niet eerder plaatsen, zodat mijn achtstegroepers een echte primeur zouden hebben op hun afscheidsavond.


Dat is gelukt! Dus bij deze de video om het liedje (volgend jaar) aan jouw leerlingen aan te leren.

Veel succes.


En ben je op zoek naar de tekst? Die kun je hier downloaden.HET ZIT WEER D'ROP


Dit schooljaar ga ik weg op de twee scholen waar ik nu werk. Ik ben ontzettend blij dat ik volgend jaar fulltime op een nieuwe school kan beginnen, maar ook heel verdrietig dat ik afscheid moet nemen van al mijn lieve collega's.


Als afscheidscadeautje heb ik voor beide teams een grote pot gevuld met dropjes. Ik heb er een kaartje bij gehangen waarop staat: "Het zit alweer d'rop!" met daarbij een brief waarin ik al deze mensen bedank voor de afgelopen jaren.


Klik hier om de kaartjes 'het zit weer d'rop' te downloaden.WERKBOEKJE BEGIN SCHOOLJAAR


In de laatste weken van het schooljaar zijn sommige methodes al uit, moet je als leerkracht nog veel dingen in de klas regelen en moet er ook nog eens opgeruimd en gepoetst worden. De kinderen zijn vaak al wat moe en hebben geen zin meer in uitgebreide opdrachten. Daarom heb ik een werkboekje met leuke en toch zinvolle opdrachten gemaakt.


Je vindt er bladzijdes waar de kinderen het schooljaar kunnen evalueren, een ansichtkaart schrijven vanaf een onbekend vakantieadres, met sommen van het afgelopen jaar oefenen, of gewoon lekker puzzelen en kleuren.


Klik hier om het werkboekje voor groep 3 en 4 te downloaden.

Klik hier om het werkboekje voor groep 3 en 4 te downloaden.

Klik hier om het werkboekje voor groep 3 en 4 te downloaden.AFTELLEN


Het einde van het schooljaar komt er weer aan en dat beginnen de kinderen ook te merken. Bij de kleuters en in groep 3 krijg je bijna dagelijks de vraag: "Hoeveel dagen is het nog, juf?" Geef ze daarom iets tastbaars om de dagen af te tellen.


Ik heb stroken papier als een slinger aan elkaar geniet. Elk rondje staat voor een dag. Aan het eind van de dag scheuren we er een rondje vanaf en zo komen we steeds dichter bij de zomervakantie.BEDANKKAARTJES


Met het einde van het schooljaar, breekt ook de tijd aan dat je de mensen die gedurende het schooljaar een belangrijke rol hebben gespeeld in de klas een presentje geeft. Daarom heb ik een aantal leuke bedankkaartjes op een rij gezet.


Ballonnen:

Laat alle kinderen een vingerafdruk zetten op een kaartje. Verbind de vingerafdrukken met elkaar door allemaal lijntjes naar beneden te zetten. Bij het punt waar de lijntjes bij elkaar komen maak je een tekeningetje van iets wat bij deze persoon hoort, zoals de G-sleutel voor onze muziekmeester.BRIEF VOOR VOLGEND JAAR


Laat je huidige leerlingen brieven schrijven over hun schooljaar en gebruik deze om je toekomstige leerlingen voor te bereiden. Een leuk idee om het schooljaar mee af te sluiten en te beginnen!


Dus als je bijvoorbeeld groep 6 hebt, dan laat je jouw leerlingen een brief schrijven over het hoe het is in groep 6. Deze brieven laat je de leerlingen van groep 5 lezen wanneer ze voor de vakantie met jou komen kennismaken. Is er bij jou op school niet zo'n kennismakingsmoment, gebruik de brieven dan voor de eerste schooldag van het nieuwe jaar.AFSCHEIDSCADEAU


Op het eind van het jaar wil je de kinderen een cadeautje meegeven dat hen en hun ouders herinnert aan het mooie jaar dat jullie samen hebben doorgebracht, en het liefst ook iets wat niet na een dag in de prullenbak ligt.


Gedurende het jaar maak ik altijd veel foto's in de klas. Sommige daarvan gebruik ik voor op de website van school, maar een groot deel blijft ook op mijn camera of computer staan. Gaat het bij jou ook zo, dan is het leuk om al deze foto's aan het eind van het jaar op een cd-rom bij elkaar te zetten en aan ieder kind zo'n cd-rom uit te delen.OORKONDE BASISSCHOOL


Het einde van het schooljaar is een spannende tijd, zeker voor de schoolverlaters. Zij nemen na acht jaar afscheid van de basisschool en daarvoor horen ze in het zonnetje gezet te worden.


Om ze iets mee te geven om hun schooltijd te herinneren, heb ik een oorkonde gemaakt voor de achtste-groepers om uit te delen op hun laatste schooldag. Uiteraard kan deze ook gebruikt worden voor leerlingen uit groep 7 die vervroegd uitstromen.


Klik hier om de oorkonde te downloaden.

Klik hier om de oorkonde met foto te downloaden.


 Sint 2020 Sint 2020