Verkeer

MUURPARTITUUR VERKEER


Zijn jullie bekend met de ‘muurpartituur’ of het ‘geluidenvierkant’? De bedoeling is dat kinderen het geluid maken van het plaatje dat er wordt aangewezen. Zo leren ze dirigeren, muzikale geluiden en ze maken kennis met het concept van muzieknotatie.


Ook voor ons aankomende thema ‘verkeer’ maakte ik er twee voor onze kleuters. Een eenvoudige en een moeilijkere. Super geschikt omdat de kinderen zo de geluiden van de ambulance, politie auto, brandweerwagen en nog veel meer kunnen leren.


Klik hier om de gemakkelijke muurpartituur verkeer te downloaden.

Klik hier om de moeilijke muurpartituur verkeer te downloaden.VERKEERSBORDEN IN DE KLASJuf Resi merkte in groep 7 dat de betekenis van de verkeersborden niet zo bleef hangen. Vooral de vier soorten hoofdborden waren een probleem.


Om kinderen eens op een andere manier dan in de les met de borden in aanraking te laten komen, hing ze de borden in de klas op.


Maar, ze hing de borden niet zomaar op. Ze paste ze aan aan afspraken en actuele zaken in haar klas.Je mag hier niet... 'dabben'.


Je kunt hier... slim worden.


Pas op voor... de juf.


Ik moet hier... goed opletten.Er zijn in jouw klas vast ook actuele zaken waardoor de kinderen op een speelse manier kennis opdoen over de verkeersborden. Een activiteit die je vanaf de kleuters tot en met groep 8 kunt inzetten.


Dankjewel, juf Resi, voor deze super tip!


 Sint 2020 Sint 2020