Lessen van Lisa

SPELLING POSTERS

WERKWOORDSPELLING

Een schema met uitleg van de werkwoordspelling: persoonsvorm, voltooid deelwoord, infinitief en bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord.

KLANKEN

Vier posters met verschillende soorten klanken: korte klanken, lange klanken, tweeteken klanken en medeklinkers. Er is een versie met blokletters en een versie met schrijfletters.

WERKWOORDSPELLING

Werkwoordspelling voorkant
Inkijkexemplaar taak 1
Inkijkexemplaar taak 14

Werkwoordspelling is een lastig aan te leren vaardigheid, waar zelfs veel volwassenen moeite mee hebben. Naast gerichte, kwalitatieve instructie, is het belangrijk om ook over voldoende oefenmateriaal te beschikken.


Het e-book Met werkwoordspelling aan het werkkan hierbij helpen. Het is een werkboek bestaande uit 18 taken, oplopend in moeilijkheid, verspreid over 60 pagina’s totaal.


– 5 taken over de tegenwoordige tijd

– 5 taken over de verleden tijd

– 5 taken over de voltooide tijd

– 3 taken die de gehele werkwoordspelling beslaan.

Daarnaast is er ook een antwoordenboek beschikbaar.


Met werkwoordspelling aan het werkkan worden ingezet bij instructies en als huiswerk of zelfstandig verwerkingsmateriaal in groep 7 en 8. 

SPELLING WERKBLADEN

WEETWOORDENBOEK

Weetwoordenboek dia 1
Weetwoordenboek dia 2
Weetwoordenboek dia 9
Weetwoordenboek dia 3
Weetwoordenboek dia 10
Weetwoordenboek dia 4
Weetwoordenboek dia 5
Weetwoordenboek dia 6
Weetwoordenboek dia 7
Weetwoordenboek dia 8

Werkboek waarin leerlingen moeilijke onthoudwoorden kunnen opschrijven als naslagwerk.

SPELLING DOBBELEN

Dobbelspel om woorden uit het woordpakket mee te oefenen.

SPELLING VIDEO'S

WEETWOORDZOEKER

Instructievideo om weetwoorden te oefenen door er een woordzoeker bij te maken. Geschikt voor groep 5 t/m 8. Eventueel met bijbehorend werkblad.

STARTSTOP C OF K - GROEP 6-7-8

Video om woorden met een c die klinkt als /k/ te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

STARTSTOP IJ OF EI - GROEP 4-5-6

Video om woorden met lange ij en korte ei te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

STARTSTOP OU OF AU - GROEP 4-5-6

Video om woorden met otjes-ou en atjes-au te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

STARTSTOP IE OF I - GROEP 6-7-8

Video om woorden met /ie/=ie en /ie/=i te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

SPELLING REGENBOOG

Instructievideo om diverse categorieën woorden in te oefenen door ze op een creatieve manier over te schrijven. Geschikt voor groep 3 t/m 6.

STARTSTOP C OF S - GROEP 6-7-8

Video om woorden met een c die klinkt als /s/  te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

STARTSTOP IJ OF EI - GROEP 6-7-8

Video om woorden met lange ij en korte ei te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.

STARTSTOP OU OF AU - GROEP 6-7-8

Video om woorden met otjes-ou en atjes-au te oefenen en bijbehorende download. Start de video en stop deze telkens op een nieuw woord.